Szálláshelyed van? Akkor mutatjuk mire számíts SEO nélkül

Feleslegesnek tartod a SEO-t? Akkor lassan búcsúzkodhatsz a szállásod nevének első helyétől az organikus találatok között.

A lenti screenshot ma készült. Rákerestünk egy saját honlappal is rendelkező hajdúszoboszlói szállodára. A képen a Google által a keresésre adott organikus találhatók láthatók. S igen, az egyik szállásportál organikusan megelőzi a hotelt a találati listán. És nem, sajnos nem az megfejtés, hogy új szállodáról van szó…

Kisebb településeken, illetve kisebb szálláshelyeknél olykor csak tessék-lássék módon dobnak össze egy weboldalt az apartmanoknak, panzióknak. Náluk manapság már gyakorlatilag mindennaposnak tekinthető, hogy akár több szállásportál is megelőzi az organikus találatok között az adott szállás honlapját.

A fentinél viszont nem egy kiadó Erdért faházról, hanem egy komoly szállodáról van szó. Nyilván persze ez annak is az eredménye, hogy finoman szólva sem a keresőoptimalizálás köré építették a szálloda site-ját. Tehát ez a példa jól mutatja, hogy miként jár az, aki nem törődik a SEO-val.

Ugyanakkor ne legyen senkinek illúziója. A szállásportálok hatalmas erőforrásokat fordítanak arra, hogy az organikus találatok között is domináns szerepük legyen. Manapság már nem pusztán arról van szó, hogy ráhirdetnek egy szálláshelyre, ők már az organikus találati listát is uralni akarják. Ez egyébként sokkal ijesztőbb trend, mint ráhirdetés, ezt higgyétek el.

Nem adunk neki egy-két évet és még a keresőoptimalizálási téren alapvetően rendben lévő oldalak is tömegével kikerülhetnek – a saját nevük esetében(!) – a Google találati lista első helyeiről.