Blogtémák szállásoknak

Miről blogoljon egy hotel és miről ne írjon? Jöjjön néhány tartalmi tipp.

Ezt a bejegyzést akár nagyon rövidre is foghatnánk, hiszen azt érdemes a blog témaválasztásánál szem előtt tartani, hogy releváns legyen. Ne kiscicás cikkekkel, vagy random módon bemásolt MTI hírekkel akarjuk megtölteni a blogot.

Kiindulási alapként érdemes beleképzelni magunkat annak a helyébe, aki a szállás környéke iránt érdeklődik. Így adja is magát néhány fő csapásirány. Hiszen ez a potenciális célcsoport mire keres?

  • Látnivalók az adott üdülőhely környékén. Érdemes megcélozni az „településnév + látnivalók” kulcsszót, majd külön-külön is foglalkozni minden egyes környékbeli látványossággal.
  • Programok a környéken. Koncertek, fesztiválok, túrák… rengeteg témalehetőség van ebben is. Pláne, ha egy ismert, évről-évre ismétlődő rendezvény kulcsszavát célozzuk meg.
  • Cikkek a környék fő attrakciójáról. Mi jelenti a környék első számú vonzerejét? Amennyiben például egy folyóparti rész, egy tó, vagy akár egy gyógyfürdő, az megint csak végtelen témalehetőséget jelent.
  • Turisztikai hírek az adott településről.

Amire érdemes figyelni, hogy ne üssük azokat a kulcsszavakat, amelyek a honlap egyéb részein jobb konverziót hozhatnak. Például a településnév + húsvéti szállásakció kulcsszóra nem biztos, hogy blogolni kell, hiszen ezzel a szálloda csomagajánlatos oldalától vonnánk el látogatókat.

Érdemes tehát a témákat alaposan átgondolni és megtervezni. Különös tekintettel arra, hogy milyen keresésekre szeretnénk a hotel fő tartalmait felhozni. Ilyenkor érdemes arra gondolni, hogy a már konkrét szállásfoglalást fontolgatókat lehetőleg ne a cikkoldalakra tereljük.